nov
22

A drágakövek mindig is megmozgatták az emberek fantáziáját - számos mese szövődik mesebeli kincsek köré, például a klasszikus "A kiskakas gyémánt félkrajcárja" is sokak számára ismerős lehet. :)

A gyémánt a valóságban nagy utat tesz meg, míg a gyémántbányák mélyéről tulajdonosához kerül. Igazság szerint, a gyémánt kitermelés 99%-a gyakorlatilag egyetlen család, az Oppenheimerek kezében összpontosul, s az ő Dél-afrikai bányáikból származik majdnem minden kitermelt gyémánt a világon.

Meglepő, de a gyémántok valójában nem olyan ritkák, mint ahogy a köztudatban él róluk - ezt a képet az Oppenheimerek tartják fenn, és gondosan ügyelnek, hogy a tőlük kikerülő kövekből ne adjanak el túl sokat, mert az levinné az árakat...

Így a Föld legkeményebb ásványa továbbra is különleges ritkaságnak számít, és ha valaki venni szeretne egyet, meg kell fizetnie a kuriózumot. A hazai ékszerüzletek és drágakő kereskedők áraihoz képest azonban lényegesen olcsóbban juthat hozzá valaki, ha a gyémánt nagykertől vásárolja meg az áhított darabot.

A bejegyzés trackback címe:

https://rendesfegyelem.blog.hu/api/trackback/id/tr393389640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása