jún
17

A tűz jó dolog, a tűz a barátunk. A tűz veszélyes, a tűz pusztító erejű.

A tűzvédelem fentiekből adódóan igen komoly része a munkahelyi oktatásnak és munkahelyek, irodaházak kialakításának - legalábbis az kéne, hogy legyen. A tűzvédelem összetett dolog, beletartozik a menekülési terv elkészítésétől kezdve a tűzoltó készülék beszerzésén át a munkavédelmi oktatásig minden, kivéve a megtévesztő nevű számítógépes program típust, a tűzfalat. Az egy másik falat a biztonságtechnika tortájában, mi most maradjunk a standard tűzvédelemnél. 

A tűzgátló ajtó - igen, létezik ilyen! - feladata, hogy tűz esetén késleltesse a lángok  és a füst terjedését, ezzel is csökkentve a károkat. A tűzgátló ajtókat többféle kivitelben gyártják, besorolásuk a gátlási képesség időtartama alapján történik, azaz hogy meddig képesek megakadályozni a lángok átjutását.

A tűzvédő bevpnat is nagy mértékben védi a felületeket, de egyelőre ilyen bevonatot viszonylag ritkán alkalmaznak hazánkban, inkább csak seciális területeken.

A bejegyzés trackback címe:

https://rendesfegyelem.blog.hu/api/trackback/id/tr772089041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása