jún
7

A gyárakban, gyártóüzemekben végzett folyamatok megfelelő irányítása és összehangolás olykor nem könnyű feladat, főleg olyan termék előállításánál, ahol több alkatrészből rakják össze a kész modellt és több helyről kell beszállítani azokat.

A másik oldal nyomonkövetése sem mellékes, hiszen a fogyás, ak ereslet ütemében kell utánpótlásról gondoskodni, mind a nyersanyagok, mind a késztermékek esetében.

Mindezt figyelemmel kísérni és koordinálni a termelésirányítás feladata. A termelésirányítás történhet hagyományos módon, papír alapú jelentések, statisztikák, előrejelzések, javaslatok összegyűjtésével és manuális feldolgozásával, vagy történhet korszerűen - számítógépen. A modern szoftverek között több rendszert is találunk, amelyeket kifejezetten a termelésirányítás támogatására készültek.

A termelésirányítás szoftver kezelése nem igényel informatikai szakképesítést, nincs szükség hozzá mély számítástechnikai ismeretekre. Viszont üzletileg felkészültséget igényel, kereskedelmi szakképesítés vagy gyártói tapasztalat nélkül nem célszerű az egyébként felhasználóbarát rendszer opcióit nyomogatni...

A bejegyzés trackback címe:

https://rendesfegyelem.blog.hu/api/trackback/id/tr172062631

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Termelésirányítás profin -R&F 2010.06.07. 12:17:43

Termelésirányítás profi eszközökkel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása